ProLigno / ProLigno 2005 Numarul 1  
     
 
 
   
 


 

 

 

 

 

 

 

Sunt multi ani de cand "societatea profesionala" a inginerilor din industria lemnului din Romania nu a mai avut o revista stiintifica de specialitate creata in tara, pentru realizarea transferului de informatie specifica acestui sector. Sunt multi ani in care s-a incercat relansarea acestei reviste, dar lipsa de consecventa si in special lipsa banilor nu au permis infaptuirea acestei dorinte.

Astazi aveti posibilitatea sa consultati o astfel de revista si speram, ca de acum inainte, trimestrial, specialistii din industria de prelucrare a lemnului sa gaseasca in paginile acestei reviste unele din raspunsurile la intrebarile si problemele cu care se confrunta.

Trebuie spus ca aceasta revista stiintifica nu-si putea avea locul de aparitie decat la Facultatea de Industria Lemnului din Brasov, facultate care, ramasa inca unica in tara, a trecut prin perioada tranzitiei fara a ceda cu nimic din misiunea pe care o are, de a pregati specialistii de care societatile comerciale au nevoie. In plus, facultatea a rezistat tuturor celor care au dorit sa o desfiinteze, sa o "absoarba" sau sa o transforme intr-un "apendice" al unor domenii sau specializari. Din fericire, s-au mai gasit oameni care din respect pentru inaintasi au gasit energie, cat si metode prin care sa pastreze identitatea acestei facultati!

Dupa 1989 s-au intamplat enorm de multe in industria de prelucrare a lemnului! Cel mai important lucru este ca societatile comerciale nu au disparut, ci s-au reorganizat si redimensionat, incercand sa se adapteze la noul regim economic al Romaniei. Putem spune ca sectorul industrial nu a avut timp in aceasta perioada zbuciumata sa se gandeasca si la transferul de informatie stiintifica, intrucat altele au fost prioritatile.

Acum, Facultatea de Industria Lemnului din Brasov, a simtit ca prioritatile sunt pe cale sa se schimbe si ca a venit timpul sa lanseze aceasta revista, in care sa putem cu totii sa ne prezentam realizarile, sa ne facem cunoscute posibilitatile si sa putem stabili un alt nivel de colaborare.

As vrea sa multumesc pe aceasta cale tuturor colegilor din sectorul productiv care au oferit ajutorul material si logistic pentru a crea fundatia PRO LIGNO la Facultatea de Industria Lemnului din Brasov, fundatie care va asigura managementul tuturor activitatilor aferente aparitiei si distributiei acestei reviste.

De asemenea, as vrea sa multumesc si echipei care se ocupa de editarea revistei, colegi care vor incerca sa tina revista la nivelul exigentilor dumneavoastra.

Speram sa reusim in timp sa refacem marea si importanta familie a "prelucratorilor de lemn din Romania", pentru ca, impreuna, sa dam lemnului nostru o valorificare la parametri compatibili cu aceia cu care trebuie sa ne confruntam intrand in Uniunea Europeana.

Prof.dr.ing. Ivan CISMARU

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 20 Martie 2008