ProLigno / ProLigno 2006 Numarul 1  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Acum cand vremurile ne indreapta spre economia concurentiala a Europei, iar industria de prelucrare a lemnului va trebui sa existe si sa se dezvolte ca una din importantele sanse ale existentei noastre, consideram ca interesul pentru transferul de informatie tehnologica si sprijinirea cercetarii fundamentale si aplicative trebuie sa devina prioritati pentru intregul sector productiv.

Revista “PRO LIGNO” s-a constituit ca o punte de legatura (care a lipsit multi ani) intre invatamant, cercetare si productie, prin care se poate realiza – in ambele sensuri – diseminarea tuturor noutatilor din domeniul ingineriei lemnului.

Putem spune acum ca avem posibilitatea unei comunicari reale, selective si valorice intre specialisti din industria lemnului indiferent in ce palier al domeniului isi desfasoara activitatea.

Aceasta punte a fost creata de o echipa inimoasa de la Facultatea de Industria Lemnului din Brasov, care prin voluntariat asigura aparitia acestei reviste. Unicitatea revistei PRO LIGNO este data de faptul ca este singura revista stiintifica in domeniul ingineriei lemnului din Romania, este o revista aproape in totalitate bilingva, cu deschidere mondiala si, nu in ultimul rand, are o structura si un continut accesibile chiar si cititorilor mai putin avizati, dar insetati de ceea ce este nou in domeniul educatiei si cercetarii legate de lemn.

In acest sens, PRO LIGNO doreste sa reprezinte cu succes, in masura egala, atat segmentul de educatie si cercetare, cat si segmentul economic al industriei lemnului, cu realizarile si problemele lor legate de formarea viitorilor specialisti, obtinerea de fonduri pentru cercetare etc., dar si de prezentarea pe piata a unor produse originale si din ce in ce mai performante  din punct de vedere calitativ, functional si economic.

Avand in vedere efortul depus pentru a o crea, pentru a o promova atat in tara, cat si in peste 20 de tari ale intregii lumii, dar si pentru a mentine un standard ridicat al informatiilor furnizate, consideram ca aceasta revista merita sa traiasca. Pentru aceasta, trebuie ca noi toti cei interesati de “viata” ei sa ne implicam mai mult, atat prin sustinere financiara, cat si prin prezentarea contributiilor si realitatilor proprii in paginile revistei.

Cu aceasta ocazie adresez tuturor specialistilor din sectorul romanesc al industriei lemnului, dar si cercetatorilor de peste hotare, chemarea de a participa la aparitia revistei PRO LIGNO prin contractarea abonamentelor si prin publicarea unor lucrari de specialitate originale, semnalarea unor noutati tehnice, a altor reusite proprii (publicatii, teze de doctorat), pentru a le face cunoscute la nivel mondial prin intermediul revistei noastre.

 

Prof.dr.ing. Ivan Cismaru
Presedinte al Consiliului Director al Fundatiei PRO LIGNO

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008