ProLigno / ProLigno 2006 Numarul 4  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Orice sfarsit de an este un moment al bilanturilor. Si, privind obiectiv in urma, putem spune ca 2006 a fost un an bun pentru noi, un an in care s-au realizat multe innoiri la Facultatea de Industria Lemnului din Brasov. Astfel, au fost renovate mai multe spatii de invatamant; s-a achizitionat aparatura moderna pentru laboratoare didactice si de cercetare in valoare de peste 70.000EURO; un numar mare de cadre didactice si doctoranzi sunt angrenati in contracte de cercetare care au permis nu  numai accesul la mijloacele moderne de cercetare, ci si participarea la conferinte internationale de referinta…. si enumerarea poate continua …

Dar, fara indoiala, cea mai mare realizare a anului 2006 o constituie repunerea in drepturi a domeniului INGINERIE FORESTIERa ca domeniu de licenta si de doctorat, prin Hotararea de Guvern H.G. 1175 / 06.09.2006. Astfel, daca la sfarsitul anului trecut ne exprimam indignarea si ingrijorarea generata de tentativa de transformare a Ingineriei Lemnului – domeniu cu traditie de peste 50 de ani in invatamantul superior romanesc - intr-un sub-domeniu (apendice) al Ingineriei Industriale, iata ca la sfarsitul acestui nou an avem un motiv de mare bucurie. Atentia de care se bucura din nou acest domeniu a fost confirmata si de vizita deosebit de onoranta a domnului presedinte Traian Basescu la Expozitia Facultatilor de Industria Lemnului si Silvicultura, cu ocazia prezentei sale la Brasov, la deschiderea anului universitar 2006/2007.

Pentru revista PRO LIGNO, anul 2006 a insemnat publicarea la termen a tuturor celor 4 numere prevazute, cuprinzand un total de 8 articole straine si 15 articole romanesti, incheierea unui numar de 8 acorduri de schimb cu reviste din strainatate, obtinerea unui sprijin financiar din partea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) si demararea actiunilor pentru acreditarea revistei la nivel national si international. Nu putem decat spera, ca la sfarsitul anului viitor sa avem noi motive de bucurie, generate de noi realizari, recunoasterea revistei PRO LIGNO printre publicatiile de prestigiu in domeniu fiind tinta prioritara.

Multumim cititorilor revistei pentru increderea pe care au avut-o inca de la inceput in aceasta tanara si ambitioasa publicatie. Va uram tuturor un An Nou Fericit, cu impliniri atat in viata profesionala, cat si in cea de familie.

Colegiul de Redactie

La Multi Ani !

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008