ProLigno / ProLigno 2006 Numarul 4  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Gavril BUDAU , Mihaela VOINEA, Milena DAMIAN

Didactica specialitatii in industria lemnului

Editura Universitatii Transilvania, Brasov 2006
ISBN (10) 973-635-753-8,
220 pg.

 

Alaturi de disciplinele de cultura tehnica generala, disciplinele de specialitate trebuie sa asigure un volum de cunostinte si un nivel de prezentare a acestor cunostinte adaptat posibilitatilor elevilor de a le asimila. Printre obiectivele generale ale cursului se numara:

  • insusirea principiilor si cerintelor didacticii predarii-invatarii disciplinelor de specialitate din domeniul prelucrarii lemnului;
  • deprinderea unor cunostinte si abilitati de evaluare-notare a elevilor din scolile profesionale si liceele de specialitate;
  • formarea unor atitudini pozitive si responsabile fata de profesiunea didactica.

Fiind prima incercare de acest gen in domeniul industriei lemnului, asteptam cu incredere sugestiile si observatiile celor care vor utiliza aceasta lucrare.

 
 

Teofil MIHAILESCU

Modelarea Parametrica a Produselor din Lemn cu AutoCAD Mechanical Desktop. Vol. II (in limba engleza)


Editura Universitatii “Transilvania”, Brasov, 2006
ISBN (13) 978-973-635-781-7,
254 pg.

.

 

Acest al doilea volum al cartii cuprinde doua mari capitole:

  • Capitolul 1 - “Gestionarea desenelor cu vederi” - prezinta modul de obtinere a desenelor 2D utilizând modelele 3D ale produselor finite din lemn. Sunt tratate probleme legate de planificarea vederilor si sectiunilor, setarile necesare, crearea si editarea vederilor, sectiunilor si detaliilor, adaugarea notatiilor si simbolurilor, documentarea desenelor, generarea nomenclatorului de repere, chenarul si cartusul.
  • Capitolul 2 - “Lucrul cu repere standardizate” - se refera la prezentarea reperelor standardizate oferite de program, setarea standardelor folosite de utilizatori, modul de inserare in modelul 3D a elementelor standardizate (de ex. gauri) si analiza cu elemente finite a reperelor.

Autorul dezvaluie astfel cititorului modul de utilizare a comenzilor implicate in modelarea parametrica a reperelor din structura produselor finite din lemn, prezentând pasii necesari utilizarii acestor comenzi prin descriere si exemple practice.

 
 

Maria Cristina TIMAR

Adezivi pentru lemn (in limba engleza)

Editura Universitatii “Transilvania”, Brasov, 2006
ISBN (13) 978-973-635-760-2
203 pg.

 

Adezivii reprezinta unul din piloniide baza ai transformarii lemnului in produse de mobilier, piese pentru amenajari interioare, materiale compozite si structuri pentru constructii si alte aplicatii. Calitatea incleierii, determinata de natura si calitatea adezivilor utilizati si tehnologia de incleiere, influenteaza mult performantele acestor produse.

Prezenta lucrare, structurata pe 12 capitole, doreste sa ofere cunostintele si informatiile de baza pentru intelegerea complexa a tuturor aspectelor importante in conceperea, conducerea si controlul unui proces de incleiere de calitate. Sunt prezentate bazele teoretice ale adeziunii si  principalii factori ce influenteaza formarea si performantele imbinarilor incleiate, urmate de o clasificare a adezivilor pentru lemn si apoi o prezentare detaliata a principalelor clase de adezivi naturali si sintetici utilizati in tehnologia lemnului. Lucrarea se incheie cu un glosar de termeni specifici domeniului.

Lucrarea se adreseaza tuturor specialistilor ce doresc sa aplice si/sau sa dezvolte noi adezivi si tehnologii moderne de incleiere.

 
 

Mihai –Tiberiu LATES, Aurel JULA

Organe de masini si transmisii mecanice

Editura Universitatii „Transilvania”, Brasov 2005
ISBN 973-635-436-9
238 pg.

 

Lucrarea abordeaza metodici de proiectare a organelor de masini si transmisiilor mecanice, in concordanta cu conditiile concrete de functionare a acestora in cadrul masinilor. Cursul cuprinde trei parti: in prima parte sunt tratate organele de masini universale; a doua parte prezinta transmisiile mecanice universale; in a treia parte sunt tratate aspecte specifice instalatiilor in constructii. Lucrarea prezinta, in final, o aplicatie pentru o transmisie mecanica complexa, in care sunt prezentate calcule specifice organelor de masini si transmisiilor mecanice.

Cursul se adreseaza studentilor si specialistilor din domeniile: inginerie mecanica; inginerie industriala; ingineria transporturilor; robotica si mecatronica; inginerie manageriala; inginerie aerospatiala; ingineria constructiilor si a instalatiilor.

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008