ProLigno / ProLigno 2007 Numarul 2  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

In editorialul din numarul anterior ne exprimam opinia ca anul 2007, anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, va insemna si inceputul lungului drum al INTEGRARII tarii noastre in toate structurile institutionale ale U.E.


In ceea ce ne priveste, apreciem ca evenimentele din primul semestru al anului in curs ne incurajeaza sa privim cu optimism viitorul ! Iata, pe scurt, principalele argumente ale acestui optimism:
     - In luna aprilie 2007, revista PRO LIGNO a fost acreditata de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior - CNCSIS - drept publicatie nationala cu potential de recunoastere internationala - revista CNCSIS de tip B+, cod 746 !


In data de 02.05.2007, la Facultatea de Industria Lemnului, Fundatia PRO LIGNO impreuna cu Societatea Germana pentru Colaborare Tehnica - GTZ/GmbH, Eschborn, a inaugurat noul Centru de Cercetare, Inovare si Transfer Tehnologic - CCITT - centru amenajat si dotat integral in baza contractului nr. 27/Holz, in valoare de 65.750 EURO.

In perioada 14 - 18 mai 2007, o delegatie a facultatii noastre, formata din cinci cadre didactice, a efectuat o vizita in Germania, la invitatia si prin finantarea de catre fundatia "PRO WOOD STIFTUNG" a vizitei. Cu acest prilej, au fost realizate mai multe obiective: vizitarea Fachhochschule Rosenheim si a modernei fabrici de mobila STEELCASE (in 14.05.2007), vizitarea firmelor din Grupul FESTO (FESTOOL, FESTO DIDACTIC - in 15.05.2007) si a targului LIGNA+ de la Hanovra, in zilele de 17 si 18.05.2007.


Intalnirea cu Presedintele Consiliului de Administratie al PRO WOOD STIFTUNG - D-l dr.ing. Dieter SIEMPELKAMP si cu Directorul executiv, D-l dr.ing. Bernhard DIRR, au constituit un bun prilej de a pune bazele unei viitoare colaborari intre fundatia PRO WOOD Germania si Fundatia PRO LIGNO.


Intalnirile si discutiile cu cei mai importanti producatori de masini-unelte pentru prelucrarea lemnului, firmele ALTHENDORF, MARTIN, Grupul WEINIG, GRECON, HOLZER, HOMAG etc., precum si cu reprezentanti ai mediului universitar care si-au prezentat oferta educationala la targ, a constituit un bun prilej de a cunoaste realitatea economica si educationala la nivel european in domeniul ingineriei forestiere.


Ne exprimam speranta si convingerea ca si viitoarele activitati stiintifice organizate in facultate vor contribui la indeplinirea exigentelor INTEGRARII. Viitoarele actiuni ce se vor desfasura in facultate - Workshop-ul COST E37 si Conferinta Internationala ICWSE-2007 vor constitui cu siguranta argumente in acest sens.

Prof.dr.ing. Gavril BUDAU
Decan
Facultatea de Industria Lemnului

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008