ProLigno / ProLigno 2007 Numarul 2  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

STUDIU PRIVIND CAPACITAEA DE IZOLARE TERMICA SI ANUMITE PROPRIETATI MECANICE ALE COMPOZITELOR CU STRUCTURA DE BAZA LIGNOCELULOZICA SI LIANT DIN IPSOS

Gheorghe ANGELESCU
Drd. ing.- Ocolul Silvic Pitesti, 110058 Pitesti. Jud. Arges
Tel.: 0040 248 448817

Ivan CISMARU
Prof. dr. ing.- Universitatea "Transilvania" din Brasov - Facultatea de Industria Lemnului
Adresa: B-dul Eroilor nr. 29, 500036 Brasov, Romania
Tel: 0040 268 415315. Fax: 0040 268 415315.
E-mail: icismaru@unitbv.ro

Rezumat:
Lucrarea isi propune sa analizeze un nou produs compozit cu structura de baza lignocelulozica sub forma de aschii sau fibre de lemn - care utilizeaza ca liant ipsosul. Aceasta analiza vizeaza comportamentul termic al acestui produs, realizat sub forma de placi, care ar putea fi utilizat in conditii similare rigipsului pentru placarea structurilor din constructii de orice fel (din lemn sau din materiale clasice). Analiza comparativa a capacitatii de izolare termica porneste de la cunoasterea proprietatilor fizice ale lemnului care, in mod natural, prin inglobare in acest produs, ii poate transfera proprietatile sale, aducându-l intr-o situatie de interes pentru a fi lansat pe piata noilor materiale de constructii. Alaturi de comportamentul termic s-a impus si realizarea unei analize pentru unele proprietati fizico-mecanice, impuse de utilizarea acestui nou produs ca material de constructii.

Cuvinte cheie: materiale compozite pe baza de lemn, materiale pentru constructii, capacitate de izolare termica, proprietati mecanice.

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008