ProLigno / ProLigno 2007 Numarul 3  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Motto: "Nu e nou decat ceea ce a imbatranit."
"Nu e nou decat ce s-a uitat."


Asa cum anticipam in editorialul precedent, pentru intreg personalul facultatii noastre, luna iunie 2007 a fost una "fierbinte"! Si nu numai pentru ca a fost luna inceputului de vara, ci mai ales datorita celor doua mari evenimente stiintifice carora le-am fost nu numai "gazda" ci organizatori.


Astfel, in perioada 17-19 iunie, Aula Universitatii "Transilvania" din Brasov a gazduit cel de-al VIII-lea Workshop in cadrul Programului European COST E37, program desfasurat sub deviza: "A satisface cerintele generatiei actuale fara a compromite sansele generatiilor viitoare de a-si satisface propriile necesitati". Excelent organizata de echipa coordonata de Prof.dr.chim. Cristina-Maria TIMAR, reuniunea COST E37 s-a bucurat de participarea a 53 delegati din 24 tari europene si peste 50 reprezentanti ai unor institutii din Romania.


Programul social care a completat activitatile stiintifice a contribuit, de asemenea la realizarea obiectului principal al Actiunii COST E37: evidentierea importantei durabilitatii lemnului din perspectiva dezvoltarii durabile, prin promovarea unor noi tehnologii alternative de protectie si crestere a durabilitatii naturale a lemnului astfel incat, desi si el "imbatraneste", sa redevina mereu "nou"!


Al doilea eveniment stiintific major organizat de facultatea noastra, in perioada 20-22 iunie 2007, l-a reprezentat cea de-a 6-a editie a Conferintei Internationale "WOOD SCIENCE AND ENGINEERING IN THE THIRD MILLENIUM". Echipa coordonata de Prof.dr.ing. Mihai ISPAS a asigurat toate conditiile pentru buna derulare a programului conferintei, la care au participat peste 100 specialisti (dintre care 49 participanti straini, din 16 tari de pe tot globul). Au fost prezentate un total de 83 de lucrari incluse in 10 sectiuni.

Respectand traditia editiilor anterioare, tematica conferintei a fost vasta, cuprinzand toate aspectele legate de ingineria lemnului.


Felicitand coordonatorii si pe toti colegii implicati in desfasurarea cu succes a acestor importante evenimente stiintifice, ne exprimam speranta ca imaginea Brasovului, a Romaniei si, nu in ultimul rand, a potentialului stiintific si organizatoric al Facultatii de Industria Lemnului vor fi transmise mai departe de catre participanti in mediile universitare si stiintifice de la care provin.


O parte din impresiile participantilor la cele doua evenimente, vi le impartasim si Dumneavoastra, in Epilog care incheie aceasta editie speciala a revistei PRO LIGNO, consacrata in exclusivitate publicarii integral bilingve a unor lucrari relevante prezentate la cele doua evenimente de marca. Prin aceasta, dorim sa suscitam interesul sectorului industrial pentru participarea la astfel de evenimente, avand in vedere ca stiinta, ca o cunoastere organizata, are finalitate numai daca este transmisa celor interesati.

Prof.dr.ing. Gavril BUDAU
Director executiv al Fundatiei PRO LIGNO / Executive Manager PRO LIGNO Foundation

 


 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008