ProLigno / ProLigno 2008 Numarul 1  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Ivan CISMARU, Maria CISMARU, Adiana FOTIN, Camelia BOIERIU

Prelucrare la forma si dimensiuni. Vol IV - Tehnologii de prelucrare a complexelor de tip panou cu canturi masivuite

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-635-936-1, 563 pg

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: icismaru@unitbv.ro

 

Conform obiectivelor generale ale tratatului, ca intreg, cel de-al patrulea volum prezinta gruparea si sistematizarea complexelor de tip panou cu canturi masivuite. Utilizand ca criteriu de clasificare principal tehnologiile de prelucrare, acestea au fost impartite in opt grupe mari, in functie de traiectoria cantului (liniar si rectangular, linie franta poligonala, curba continua, linii curbe combinate cu linii frante etc.), fiecare dintre acestea avand doua variante: de prelucrare a cantului prin profilare sau neprofilarea acestuia.
Tehnologia se diferentiaza pentru grupele de complexe prezentate, atat din punct de vedere al sistemei de masini, cat si din punct de vedere al dispozitivelor si verificatoarelor utilizate.
Ramane ca utilizatorul sa isi incadreze produsele in grupa potrivita si sa beneficieze de tehnologia tip prezentata in aceasta carte.

 
 

Teofil MIHAILESCU

Modelarea parametrica a produselor din lemn cu AutoCAD Mechanical Desktop. Lucrari de laborator. Vol. 3 (in limba engleza).


Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN CARTE: 973-635-538-1
ISBN VOLUM 3: 978-973-635-781-7, 160 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: teomih@unitbv.ro

 

Al treilea volum al cartii completeaza volumele anterioare cu tehnici legate de proiectarea asistata de calculator. In cele 14 aplicatii sunt prezentate practic pas cu pas metodele de generare a modelelor 3D parametrizate ale unor produse si repere de mobilier, usi, ferestre, scari, elemente de instalatii de exhaustare si elemente de feronerie. Doua dintre aplicatii sunt dedicate obtinerii documentatiei tehnice utilizand modelele 3D si una pentru analiza cu elemente finite.
Cartea se adreseaza atat studentilor Facultatii de Industria Lemnului, cat si specialistilor din domeniu implicati in proiectarea asistata de calculator.

 
 

Camelia BOIERIU

Panouri compozite lignocelulozice. Panouri din lamele de lemn masiv. Studii teoretice si experimentale.

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2007
ISBN: 978-973-635-843-2, 173 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: cboieriu@unitbv.ro

 

Cartea de fata ofera specialistilor din industria lemnului date teoretice si experimentale ale unui concept de produs nou, posibil a fi utilizat in industria mobilei si in amenajari interioare: un material compozit lignocelulozic, obtinut prin incleierea unor lamele de mici dimensiuni din specii diferite (fag si alte foioase tari), care confera produsului un aspect aparte, caracterizat prin variatii aleatoare de culoare, nuanta si textura.
Cartea prezinta cinci tipuri de panouri realizate in baza acestui concept, care sunt analizate din punct de vedere al proprietatilor fizice si mecanice, al stabilitatii si rigiditatii, utilizand atat metode teoretice moderne (metoda elementului finit), cat si rezultatele unor studii experimentale proprii, multe dintre ele originale ca si conceptie. Se ofera astfel cititorului o baza de date asupra performantelor acestor panouri, care permite comparatii cu performantele altor materiale, similare, utilizate in prezent.

 
 

Lidia GURAU

Evaluarea cantitativa a calitatii slefuirii in fabricarea mobilei (in limba engleza)

Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2007
ISBN: 978-973-598-126-6, 266 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: rgurau@rdslink.ro

 

Cartea ofera pentru prima data in domeniul industriei lemnului un ghid complex al metrologiei suprafetelor prelucrate din lemn. Contine o abordare detaliata a topografiei suprafetelor prelucrate din lemn, informatii despre modul in care slefuirea interactioneaza cu lemnul si despre cum se poate evalua in mod obiectiv influenta variabilelor slefuirii asupra calitatii suprafetei in procesul de fabricare a mobilei. Totodata mai contine si un extins studiu bibliografic privind metodele de masurare si evaluare a calitatii suprafetelor slefuite din lemn, oferind un set de recomandari adecvate pentru acest material eterogen. Cartea se adreseaza deopotriva cercetatorilor si studentilor ca viitori specialisti ai industriei lemnului.

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Martie 2008