ProLigno / ProLigno 2008 Numarul 3  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Elena POPA

Tehnici de desenare si prelucrare a imaginilor in CorelDRAW

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-598-232-4, 180pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: elenapopa@unitbv.ro

 

Programul CorelDRAW este un program complex destinat realizarii a numeroase categorii de desene si documente. El poate fi asemuit cu un studiou artistic complet care permite executarea de desene din diferite domenii precum: geometria descriptiva, reprezentarea mobilei, desene de executie sau de ansamblu, realizarea de lucrari artistice (coperti de carti, invitatii, brosuri etc.), prelucrarea de date prin intermediul graficelor, asamblarea de elemente pentru prezentari si chiar alcatuirea de secvente animate.
Cartea prezinta pe larg si cu exemple concrete facilitatile programului Corel DRAW 12. Este foarte bogata in ilustratii, pornind de la elemente simple pana la cele mai complicate, facand-o astfel accesibila tuturor utilizatorilor, incepatori sau avansati.
Autorul doreste sa multumeasca pe aceasta cale domnului ing. Theodor HRITCU pentru realizarea copertii acestei carti si a altor exemple prezentate in aplicatii.

 
 

Luminita BRENCI

Proiectarea si programarea in industria lemnului asistata de calculator - Proiectarea parametrizata - Vol. 1


Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-598-235-5, 180 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: brenlu@unitbv.ro

 

Primul volum al acestei carti descrie modul de utilizare a programului de proiectare parametrizata Mechanical Desktop, pornind de la date generale despre program si terminand cu elemente de asamblare precum si posibilitatile oferite de acesta.
Cartea prezinta exemple pentru fiecare element de noutate, care vor ajuta utilizatorul sa inteleaga mai usor modalitatea de proiectare a produselor din lemn. Cartea este adresata atat studentilor cat si specialistilor interesati de proiectarea parametrizata.

 
 

Gavril BUDAU

Masini-unelte pentru prelucrarea lemnului. Partea I. Cinematica. Organologia. Comanda

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-598-272-0, 301 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: g.budau@unitbv.ro

 

Dupa o experienta de peste 25 de ani la catedra, la aceeasi disciplina, autorul prezinta o sinteza a cunostintelor acumulate in domeniul cinematicii, organologiei si sistemelor de comanda ale masinilor-unelte pentru prelucrarea lemnului (MUPL). Pentru intelegerea si insusirea notiunilor teoretice referitoare la cinematica MUPL, in lucrare se prezinta pentru prima oara in literatura de specialitate, notiunile teoretice si tehnologice privind piesa din lemn - ca obiect al prelucrarii mecanice pe MUPL - precum si modalitatile teoretice si practice de generare a suprafetelor pieselor din lemn.
Structura organologica si sistemele de comanda ale MUPL sunt prezentate cu un bogat material ilustrativ iar tiparirea partial color, ofera o calitate deosebita figurilor.
Cartea se adreseaza atat studentilor Facultatii de Industria Lemnului cat si profesorilor de la liceele de specialitate, cercetatorilor in domeniu si inginerilor.

 
 

Alin M. OLARESCU

Lemnul din crengi. Structura, proprietati si mod de valorificare.

Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2007
ISBN 978-973-598-157-0, 250pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: a.olarescu@unitbv.ro

 

In cartea de fata este prezentata o noua cale de abordare a unei resurse secundare lemnoase importante: lemnul din crengi. La baza acestei abordari sta conceptul dezvoltarii durabile. In lucrare sunt imbinate o parte teoretica si una experimentala, realizandu-se un studiu detaliat si documentat asupra caracteristicilor, compozitiei chimice, proprietatilor fizico-mecanice ale lemnului din crengi comparativ cu lemnul din trunchi, dar si propunandu-se modele pentru evaluarea resursei de materie prima si pentru valorificarea ecologic - durabila a lemnului din crengi in scopul reducerii presiunii antropice exercitata asupra padurii.

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 10 Septembrie 2008