ProLigno / ProLigno 2008 Numarul 4  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Octavia ZELENIUC

Tehnologia cherestelei. Pregatirea bustenilor si debitarea. Partea I (in limba engleza)

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-598-029-0, 192 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: zoctavia@unitbv.ro

 

Sa gandim inainte de a prelucra lemnul, sa invatam sa-l pretuim si sa-l exploatam la justa lui valoare si in conditii de eficienta tehnologica, sunt premisele de la care s-a pornit la conceperea lucrarii.
Cartea ofera un bogat material informativ echilibrat, prezentand date tehnice de baza, precum si noi tendinte tehnologice promovate de firme recunoscute in domeniu.
Lucrarea cuprinde in ansamblul ei doua parti (volume). Primul volum ofera o prezentare complexa a activitatilor desfasurate in depozitul de busteni, precum si a masinilor si instalatiilor utilizate la transportul si manipularea bustenilor.
Informatiile si comentariile sunt prezentate intr-o maniera clara, concisa si sunt insotite de reprezentari schematice si figuri care il ajuta pe cititor sa descopere universul prelucrarii lemnului in fabricile de cherestea.

 
 

Mihai Tiberiu LATES

Metoda elementelor finite


Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-635-659-9, 156 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: latesmt@unitbv.ro

 

Lucrarea prezinta modele de analiza cu metoda elementelor finite utilizand soft-ul Catia v5. Cartea este structurata pe trei parti. Prima parte cuprinde introducerea cititorului in subiect, specificarea obiectivului materialului prezentat, ca suport de curs pentru studenti, precum si un scurt istoric al metodei elementelor finite (MEF). Partea a doua prezinta algoritmul de modelare utilizat in modulul MEF al soft-ului Catia, precum si meniurile si comenzile specifice. Partea a treia contine 14 aplicatii de analiza a domeniilor geometrice simple sau complexe, in domeniul: analizei statice, analizei modurilor si frecventelor proprii, a campurilor termice. Cartea se adreseaza studentilor si specialistilor din toate domeniile ingineresti.

 

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Decembrie 2008