ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 1  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Motto:
"Fiecare sa se straduiasca sa calce pe urmele celor dintai, nu atat pentru a-i urma pe ei, cat pentru a se depasi pe sine."
Baltasar Gracian Y Moralles - "Oracolo manua
l"

Jubileu 50
(1959-2009)


     Am ales drept motto al acestui editorial citatul de mai sus pentru ca reflecta cel mai adecvat starea de spirit a corpului profesoral din facultatea noastra in anul Jubileului de 50 de ani de existenta!
     Infiintata prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1412/26 septembrie 1959, Facultatea de Industrializarea Lemnului, azi Facultatea de Industria Lemnului se pregateste pentru celebrarea aniversarii de 50 ani.
     Anul 2009 nu este numai anul Jubileului, anul celei de-a cincizecea promotii de absolventi, ci si anul unor "coincidente".
     Astfel, in acest an, promotia cu numarul 50 va fi si ultima promotie de ingineri cu program de studii de 5 ani.
     In acest an, vom avea si prima promotie de absolventi (promotia 51), cu program de studii de 4 ani (conform programului Bologna), deci anul Jubileului este un an productiv: vor absolvi doua promotii de ingineri!
     Anul 2009 va fi si anul reorganizarii studiilor de masterat din facultate (ciclul II de studii universitare) prin promovarea a doua noi programe de masterat:
     - Eco-Design de Mobilier si Restaurare.
     - Structuri Avansate si Tehnologii Inovative in Industria Lemnului.
     De asemenea, in concordanta cu legislatia in vigoare si conform normelor ARACIS, anul 2009 va fi si anul reacreditarii celor doua programe de studii de licenta traditionale, reacreditate si in 2004:
     - Ingineria Prelucrarii Lemnului, ingineri zi, 4 ani.
     - Ingineria Produselor Finite din Lemn, ingineri zi, 4 ani.
     Studenti acuali, absolventi si cadre didactice din toate generatiile, oaspeti de la institutii similare din lume sunt asteptati sa celebreze alaturi de noi "Jubileul 50", in cadrul Sesiunii Stiintifice Studentesti din 7 mai 2009 si a Conferintei Internationale "Stiinta si Ingineria Lemnului in Mileniul III" - ICWSE 2009 care va avea loc in perioada 4-6 iunie 2009.
     Invitam toti absolventii Facultatii de Industrializarea Lemnului / Industria Lemnului sa contacteze organizatorii Conferintei, conducerea facultatii pentru sprijinirea evenimentelor, pentru participare activa la actiunile noastre!
     Omagiu inaintasilor, ganduri frumoase si sperante urmasilor !


Prof.dr.ing. Gavril BUDAU
Decan si Director Executiv al Fundatiei PRO LIGNO
 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Martie 2009