ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 1  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

BAZA DE DATE STIINTIFICE ONLINE PENTRU LEMN CA UN SISTEM EXPERT

Laszlo SZALAI
Ing. - University of West Hungary - Faculty of Wood Sciences
Adresa: Bajcsy Zs. u 4., Sopron, Hungary
Tel. +36 99 518917. Fax: +36 99 518367.
E-mail: szalai@inf.nyme.hu

Rezumat:
In viata noastra de toate zilele suntem inconjurati de mijloace care ne ajuta in activitatea noastra sau care imbunatatesc comfortul nostru. O mare parte din produsele folosite zilnic sunt executate din lemn sau materiale compozite pe baza de lemn. In ultimii 10 ani industria produselor din lemn a fost semnificativ restructurata in Ungaria. Calitatea superioara si durabilitatea au devenit factori importanti. Pentru a realiza acest lucru, este in interesul companiilor de prelucrare a lemnului de a avea posibilitatea sa acceseze cele mai noi rezultate ale cercetarilor si inovatiilor in acest domeniu, de asemenea sa profite de informatie (in dubla ipostaza de consumatori si furnizori). Realizarea unui serviciu de stocare si mai tarziu de publicare a cunostintelor profesionale acumulate la Facultatea de Stiintele Lemnului din Sopron (Ungaria) a constituit conceptul de baza al unui proiect, care a avut drept obiectiv crearea unei baze de date care sa incorporeaze o gama larga de informatie cu privire la lemn si materiale pe baza de lemn. Principalii beneficiari sunt specialistii din industrie autorizati sa acceseze si sa extinda continutul bazei de date.

Cuvinte cheie: baza de date pentru lemn, stiinta lemnului, sistem expert.

BIBLIOGRAFIE
SZALAI, L.; BOROS, J.; BAUSZ, A. (2007a). Online Wood Industries Database. In Proceedings of COST E53 Conference - Quality Control for Wood and Wood Products, Warsaw.
SZALAI, L.; BOROS, J.; BAUSZ, A. (2007b). Online Wood Industries Database. In Proceedings of IUFRO All Division 5, Taipei, p. 113. 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Martie 2009