ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 1  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Nicolae ENE

Ingineria cherestelei

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-131-040-4, 675 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: 0268 475031

 

Cartea de fata este rezultatul unei indelungate activitati didactice si de productie, reflectand constanta preocupare a autorilor pentru progresul in stiinta despre lemn si tehnologia prelucrarii primare a acestuia.
Lucrarea prezinta tehnologiile "clasice" de debitare a cherestelei, indicand totodata posibile noi directii de dezvoltare la anumite faze tehnologice ale acestora, precum si proiectarea tehnologica a unei noi fabrici impreuna cu etapele de elaborare a documentatiei tehnice aferente lucrarilor de investitii. Imbinarea fericita intre teorie si aplicatii concrete, intre demonstratie si fenomen, intre sinteza si analiza arata realul profesionalism al autorilor si califica lucrarea drept o lectura placuta, interesanta si deosebit de utila tuturor celor care isi fauresc o cariera in domeniul lemnului.

 
 

Marina CIONCA, Alin OLARESCU, Lidia GURAU

Branchwood ECO-IQ. Un proiect de eco-inovare


Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-598-377-2, 158 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: marinacionca@unitbv.ro

 

Cartea se adreseaza specialistilor din domeniul lemnului, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor din domeniul ingineriei forestiere si chiar publicului larg interesat de valorificarea lemnului din crengi in perspectiva dezvoltarii durabile. Sunt prezentate viziunea europeana privitoare la dezvoltarea durabila, cercetarile privind recuperarea acestor resurse forestiere irosite si uitate, cercetarile privind realizarea eco-panorilor din crengi, tehnologia de fabricare si proprietatile fizico-mecanice si tehnologice ale acestora. Sunt prezentate caracteristici ale eco-designului de mobilier si propun o serie de idei de mobilier si prototipuri.
Autorii isi exprima si pe acesta cale gratitudinea fata de CNCSIS care a finatat cele doua proiecte in cadrul carora au fost efectuate aceste cercetari pe aceasta tema si au facut posibila publicarea cartii.

 

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Martie 2009