ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 3  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

      Lansata in septembrie 2005 cu ocazia Targului International de profil BIFE-TIMB 2005, revista PRO LIGNO aniverseaza acum 4 ani de existenta, prilej cu care dorim sa le multumim tuturor celor care au contribuit la lansarea, promovarea si dezvoltarea acestei reviste de la stadiul de revista nou aparuta in peisajul publicistic din domeniul ingineriei lemnului la stadiul de revista stiintifica recunoscuta la nivel national si international, distribuita in peste 15 tari.
      In primul rand, dorim sa multumim celor sase intreprinderi de prelucrarea lemnului - membrii fondatori si pilonii financiari ai Fundatiei PRO LIGNO - care, alaturi de Universitatea "Transilvania" din Brasov, au avut curajul si increderea de a pune bazele la Facultatea de Industria Lemnului, a acestei fundatii, creata pentru a sprijini un proiect gandit timp de mai multi ani si initiat in anul 2005 de prof.dr.ing. Ivan CISMARU, acela de a lansa la aceasta facultate unica in tara, o revista stiintifica, menita sa disemineze cele mai noi rezultate ale cercetarii romanesti si mondiale catre specialistii din domeniul lemnului.
      De asemenea, dorim sa multumim celor 26 de membri ai Colegiului de Redactie care, prin activitatea voluntara realizata in acesti ani au asigurat aparitia la timp a celor 16 numere publicate pana in prezent si au asigurat calitatea si diversitatea continutului acestei reviste cu o structura originala, ce combina informatia stiintifica cu prezentari de firma, relatari de la diverse evenimente de profil, anuntarea celor mai recente publicatii si teze de doctorat sustinute in domeniu, materiale specifice domeniului de design de mobilier si ambient, precum si diverse noutati sau curiozitati in domeniu.
      O revista stiintifica isi demonstreaza calitatea nu neaparat prin tiraj si cifra de vanzari, cat prin recunoasterea ei de catre foruri stiintifice avizate. Astfel, recunoasterea la nivel national obtinuta intr-o prima faza in anul 2006 si reconfirmata in anul 2008 ca revista CNCSIS tip B+ a constituit un pas important, cu care ne mandrim. Indexarea revistei in baza de date internationala Academic Search Complete gazduita de EBSCO Publishing Ltd. din SUA in iunie 2007 a constituit etapa superioara care a propulsat PRO LIGNO in randul publicatiilor internationale de specialitate. Punctele forte, datorita carora au fost posibile aceste recunoasteri, constau in: diversitatea geografica a autorilor (pana in prezent au publicat articole in PRO LIGNO 72 de autori straini din 17 tari de pe intregul mapamond), calitatea stiintifica a articolelor recenzate de specialisti de marca in domeniu, publicarea articolelor in intregime bilingv (romana si engleza), punctualitatea aparitiei, si nu in ultimul rand, prezentarea grafica deosebita.
      Cum este posibila realizarea unui lucru atat de bun si frumos in conditiile dificile ale prezentului ?
      Raspunsul poate fi sintetizat intr-un singur cuvant: prin DARUIRE. Este modul in care noi, staff-ul actual al Facultatii de Industria Lemnului din Brasov ne cinstim inaintasii, lansam provocari tinerilor dornici a ne urma si speram sa lasam urmasilor ceva care sa merite a fi continuat.

LA MULTI ANI, PRO LIGNO!


Editorii / The Editors 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Octombrie 2009