ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 4  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

Motto: "Sa nu uitam ca aceasta facultate ne-a dat sansa sa fim cineva in lume."
Ing. Constantin DUMITRESCU, promotia 1959

      In Editorialul din primul numar al revistei din acest an, intitulat "Jubileu 50", am prezentat cateva din "incercarile" prin care comunitatea academica din facultate va trece in acest an.
      Facand bilantul acestor actiuni, trebuie sa mentionam - in primul rand - mobilizarea intregului corp profesoral din facultate, impreuna cu un important numar de studenti, pentru organizarea si asigurarea bunei desfasurari a festivitatilor legate de jubileu. Suntem recunoscatori tuturor sponsorilor si participantilor la acest eveniment major din viata facultatii noastre.
      Diploma de Excelenta primita din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii reflecta - credem noi - aprecierile deosebite de care se bucura singura facultate de profil din Romania!
      In continuarea activitatilor ocazionate de Jubileul de 50 ani s-au desfasurat lucrarile Conferintei Internationale "Stiinta si Ingineria Lemnului in Mileniul III", lucrari onorate de prezenta a peste 80 de participanti, din care un numar de 37 participanti straini din 15 tari ale lumii! Mesajele primite de la partenerii nostri din toata lumea ne indreptatesc sa speram ca, si in viitor, INGINERIA LEMNULUI va fi o profesie cautata iar tinerii dornici de performanta vor gasi la facultatea noastra un mediu propice pentru dezvoltare profesionala, avand in vedere eforturile conducerii facultatii de a imbogati si moderniza permanent oferta educationala.
      In acest sens, anul acesta au fost promovate si autorizate doua noi programe de masterat in sistem Bologna:
      - Eco-Design de Mobilier si Restaurare;
      - Structuri Avansate din Lemn si Tehnologii Inovative.
      In ceea ce priveste ciclul I, de licenta, este in curs de finalizare documentatia pentru un nou program de studii de licenta, in domeniul INGINERIE FORESTIERA, program intitulat "DESIGN de MOBILIER". Oferta educationala a Facultatii de Industria Lemnului vine astfel in intampinarea tinerilor din Romania cu alternative diverse, care sa ii atraga catre "O profesie pentru un viitor sigur!"
      Al cincelea an al aparitiei revistei noastre ne prilejuieste o buna ocazie sa adresam sincere multumiri tuturor colaboratorilor, partenerilor si cu inalta recunostinta, tuturor sponsorilor care, in ultimii ani, in diferite moduri, au fost alaturi de noi.
      Cu ocazia sarbatorilor de sfarsit de an, a Noului An, Colegiul de Redactie al Revistei PRO LIGNO adreseaza tuturor colaboratorilor, membrilor fondatori si sustinatori ai fundatiei, cititorilor din toata lumea ai revistei, sincere urari de sanatate si bucurie si un An Nou mai linistit, mai sigur si mai prosper.

LA MULTI ANI!


Prof.dr.ing. Gavril BUDAU Decan si Director Executiv al Fundatiei PRO LIGNO /
Dean and Executive Manager of PRO LIGNO Foundation







 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Ianuarie 2010