ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 4  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

PARDOSELI INDUSTRIALE CU DESIGN MODULAR REPETATIV

Ivan CISMARU
Prof.dr.ing.- Universitatea Transilvania Brasov - Facultatea de Industria Lemnului
Adresa: Bd. Eroilor, Nr. 29, 500036 Brasov, Romania
E-mail: icismaru@unitbv.ro

Emilia-Adela SALCA
Sef lucr.dr.ing. - Universitatea Transilvania Brasov - Facultatea de Industria Lemnului
Adresa: Bd. Eroilor, Nr. 29, 500036 Brasov, Romania
E-mail: emilia.salca@unitbv.ro


Rezumat:
Lucrarea isi propune sa prezinte un nou tip de pardoseala industriala, realizata in sistem modular, cu implicatii asupra schimbarii conceptului de valorificare a lemnului de mici dimensiuni provenit din marginile de la fabricarea cherestelei sau a lemnului rotund de mici dimensiuni, provenit din exploatarile forestiere.
Ideea generala are in vedere "reconstituirea unui bustean cu sectiune patrata", din rigle prelucrate anterior, folosindu-se adezivi.
Blocul de "lemn reconstituit" urmeaza a se sectiona transversal, obtinandu-se astfel "module" de forma unor dale care dupa prelucrari ulterioare devin moduli ai pardoselii, participand la constituirea "campului pardoselii".
Lucrarea prezinta si solutiile de fixare in constructie a modulelor, direct sau prin intermediul unor elemente intermediare, elementele intermediare putand fi aplicate la producator sau in faza de montare la utilizator.

Cuvinte cheie: pardoseli, minipavele, sistem modular.

BIBLIOGRAFIE
BACANU, GH. (1998). Termodinamica, transfer de caldura si de masa (Thermodynamics, Heat and Mass Transfer). Editura Dealul Melcilor.
BIGHIAN, V. (1970). Constructii din lemn (Wooden Constructions). Litografia IP Iasi.
CISMARU, I. (2006). Pardoseli din lemn (Wooden Floorings). Editura Universitatii Transilvania Brasov.
CISMARU, I., CISMARU, M., FOTIN, A., BOIERIU, C. (2004). Proiectarea tehnologica in industria lemnului. Vol I. Baza de date (Technological Design in Wood Industry. Vol I. Data Base). Editura Universitatii Transilvania Brasov.
CISMARU, I., CISMARU, M., FOTIN, A., BOIERIU, C. (2005). Proiectarea tehnologica in industria lemnului. Vol II. Prelucrarea la forma si dimensiuni a elementelor din lemn masiv (Technological Design in Wood Industry. Vol II. Processing of Solid Wood Elements to Shape and Dimensions). Editura Universitatii Transilvania Brasov.
CISMARU, M. (2002). Structuri din lemn (Wooden Structures). Editura Universitatii Transilvania Brasov.


 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Ianuarie 2010