ProLigno / ProLigno 2010 Numarul 3  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

      PRO LIGNO aniverseaza acum, in septembrie 2010, cinci ani de existenta. Cinci ani care au insemnat multa munca, atat pentru a realiza o publicatie de calitate, cat si pentru a o promova si a obtine recunoasterea din partea forurilor stiintifice de specialitate.
Am pornit in 2005 de la ideea relansarii a ceea ce a insemnat revista Industria Lemnului: un vector de diseminare a rezultatelor stiintifice in domeniu - atat a celor romanesti, cat si a celor internationale. Ne doream atunci ca, asemeni predecesoarei sale, revista PRO LIGNO sa fie prezenta in toate intreprinderile de profil din tara si in toate bibliotecile marilor universitati din lume, citita si apreciata pentru calitate si originalitate.
    Acest obiectiv a determinat inca de la inceput adoptarea unui format bilingv, care sa faca posibil atat accesul specialistilor romani la articolele autorilor straini, cat si accesul specialistilor din strainatate la articolele autorilor romani. Alaturi de calitatea continutului stiintific al articolelor publicate, caracterul bilingv s-a constituit intr-un punct forte in procesul de recunoastere a revistei, aceasta fiind indexata la numai 2 ani de la aparitie atat de catre Consiliul National pentru Cercetare Stiintifica in Invatamantul Superior din Romania, cat si de baza de date Academic Search Complete gazduita de EBSCO Publishing Ltd. din SUA.
      Un alt element de originalitate care a completat marca PRO LIGNO a fost prezenta unor rubrici adiacente precum Prim Plan, Eveniment, Noutati editoriale, Teze de doctoral, Flash News, Glosar, cu rol informativ asupra diverselor activitati desfasurate in Facultatea de Industria Lemnului din Brasov. Acestora li s-a adaugat in 2006 indragita rubrica Design Dialog, de promovare a creativitatii studentilor nostri si de evidentiere a oportunitatilor pe care le ofera domeniul ingineriei lemnului in prezent.
      Privind in urma, suntem mandri de realizari si hotarati de a ne consolida pozitia in peisajul publicistic de specialitate. In accord cu tendintele vremii, incepand din martie 2011, PRO LIGNO va imbraca o noua haina: aparitia online. Largirea ariei de diseminare a informatiei si includerea in noi baze de date sunt principalele obiective pentru viitor.
      In final doresc sa multumesc intregii echipe PRO LIGNO pentru dragostea si profesionalismul dedicate aparitiei acestei reviste. Ca intr-un joc de puzzle, fiecare piesa are particularitatile ei care o definesc, o fac unica, dar totodata fiecare piesa are un rol bine determinat in cadrul intregului, iar atunci cand fiecare piesa este la locul potrivit se dezvaluie imaginea de ansamblu, cu adevarat valoroasa, care incanta ochiul, mintea si inima.
      La Multi Ani, PRO LIGNO ! Iti uram o viata frumoasa si cat mai indelungata !

Prof.dr.ing. Mihaela CAMPEAN
Editor
 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Octombrie 2010