ProLigno / ProLigno 2010 Numarul 3  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Ioan CURTU, Dana LUCA MOTOC

Micromecanica materialelor composite

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2009
ISBN 978-973-598-469-4, 84 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati autorii la urmatoarea adresa:
curtui@unitbv.ro , danaluca@unitbv.ro

 

       Subiectul cartii a constituit o provocare pentru autori si consecinta fireasca a preocuparilor acestora in domeniul materialelor compozite, in scopul caracterizarii si identificarii proprietatilor lor. Abordarea subiectului a plecat de la premisele cine, ce, cum influenteaza/contribuie/modifica aceste proprietati de material la nivel microscopic.
       Cartea de fata nu a fost contruita in jurul unei anumite teorii sau formalism matematic, autorii urmarind sa puna la dispozitia specialistilor din domeniul ingineriei mecanice, studentilor si chiar publicului larg interesat, anumite modele analitice, mai mult sau mai putin cunoscute, si aceasta pornind de la premisa fireasca ca intr-o lume aflata intr-o forma avansata de agitatie nu exista timp suficient pentru "a cauta", "a citi" sau a "a studia".

 
 

Alin M. OLARESCU

Valorificarea sustenabila a lemnului din crengi


Aparuta in:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2009
ISBN 978-973-598-534-9, 289 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: a.olarescu@unitbv.ro

 

       In contextul actual, cunoasterea si realizarea unor noi materiale prin valorificarea resurselor secundare reprezinta una din prioritatile mondiale (conceptul "more from less"). Deoarece, intr-o societate bazata pe cunoastere, cercetarea devine fundamentul a noi tehnologii, orice abordare a subiectului trebuie sa porneasca de la o cercetare fundamentala privind potentialul, caracteristicile si constrangerile specifice resursele secundare.
       Cartea este structurata pe sase capitole in care sunt abordate caracteristicile materiei prime, istoricul valorificarii acesteia si modelul teoretic si experimental de valorificare a crengilor de rasinoase sub forma unor eco-panouri cu textura transversala din crengi, ale caror proprietati au fost testate conform normelor europene in vigoare. Rezultatele testelor cat si calitatile estetice ale eco-panurilor cu textura transversala din crengi de rasinoase confirma ipoteza de utilizare a acestor in productia de mobilier.

 

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Octombrie 2010