PRO LIGNO versiune online ISSN 2069-7430 / PRO LIGNO 2010 Numarul 4  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

      Revista PRO LIGNO a parcurs intr-un timp scurt etape importante de crestere valorica datorate atitudinii profesioniste a celor care au scris lucrari, a celor care au recenzat lucrarile, a celor care au tehnoredactat-o, a celor care au tiparit-o etc. PRO LIGNO a ajuns astfel printr-o evolutie rapida sa fie recunoscuta la nivel national, fiind cotata in present ca revista CNCSIS B+, dar si la nivel international, fiind indexata din anul 2007 de baza de date internationala Academic Search Complet, cu aspiratie de a fi indexata in curand si ISI.
      Revista PRO LIGNO este in prezent singura revista stiintifica in domeniul ingineriei lemnului din Romania, constituindu-se prin continutul ei, ca un vector de diseminare a celor mai noi rezultate ale cercetarii mondiale in acest domeniu. Articolele publicate atat de autorii romani, cat si de cei straini, prezinta cercetari realizate in laboratoare dotate cu tehnica de ultima generatie. Aceasta, precum si recenziile riguroase efectuate de membrii comitetului stiintific international al revistei, au asigurat nivelul valoric al revistei, dar in acelasi timp s-a incercat promovarea lucrarilor cu carcater aplicativ, pentru a asista cat mai bine intreprinderile de profil la elaborarea strategiilor de modernizare si optimizare a productiei.
      Din pacate, doar putine intreprinderi au inteles misiunea acestei reviste si sansa oferita lor prin efortul membrilor Colegiului de Redactie, de a traduce integral lucrarile pentru a facilita accesul publicului romanesc la aceste informatii. Astfel, cu toate ca abonamentul la revista a fost mentinut la cote minime, societatile comerciale nu au sustinut dezvoltarea revistei, fie ca nu au stiut de existenta ei, fie din cauza crizei pe care o traversam cu totii.
      Pentru a putea sa-si indeplineasca misiunea de vector de diseminare, institutia care gestioneaza aparitia revistei - Fundatia PRO LIGNO - a decis sa introduca o schimbare si, incepand cu numarul din martie 2011, aceasta sa apara integral online, cu acces deschis. Suntem increzatori ca cititorii revistei vor agrea aceasta schimbare, care va facilita accesul la articolele PRO LIGNO unui public mai larg. Efectul asteptat pe termen lung este acela de crestere a numarului de citari, ca o conditie esentiala a accesarii unor noi niveluri de recunoastere. Versiunea online a revistei va fi disponibila la adresa: www.proligno.ro.
      Si pentru ca suntem la sfarsit de an si criza economica si la inceput de an promitator in profitabilitate, colectivul de redactie al Revistei PRO LIGNO va ureaza cu optimism:

LA MULTI ANI !

Prof.dr.ing. Ivan CISMARU
Presedinte al Fundatiei PRO LIGNO/President of PRO LIGNO Foundation

In revista PRO LIGNO, vol. 6, nr. 1, la pagina 9, printr-o eroare regretabila s-a strecurat prezentarea siglei RENAR, pe imaginile Laboratorului de Testare a Preciziei de Fabricatie in Industria Lemnului, care contravine procedurilor RENAR PR-10.
Ne cerem scuze pentru aceasta eroare si retragem de pe aceste imagini sigla RENAR. 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Decembrie 2010