PRO LIGNO versiune online ISSN 2069-7430
 
Dedicated to the 60th anniversary of the Faculty of Wood Engineering in Brasov
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

Introducere

PRO LIGNO este o poarta deschisa pentru diseminarea la scara internationala a articolelor stiintifice în domeniul stiintei si ingineriei lemnului. Sunt acceptate numai lucrari originale, precum si sinteze si note tehnice. Sunt apreciate în mod deosebit lucrarile cu caracter practic-aplicativ. Toate articolele sunt recenzate prin procedura peer-review, considerând ca aceasta este cea mai de succes metoda de publicare stiintifica. Se accepta numai manuscrise cu cercetari originale, care nu au mai fost publicate si nici nu se afla în curs de recenzare la alte reviste. De asemenea, se solicita acordul scris al tuturor autorilor asupra publicarii online a articolului, cu acces deschis la întregul sau continut.

Se acceptă numai manuscrise cu cercetări originale, care nu au mai fost publicate. De asemenea, se solicită acordul scris al tuturor autorilor asupra publicării online a articolului, cu acces deschis la întregul său conţinut.

Cerinţe legale

Autorii sunt responsabili pentru acurateţea conţinutului lucrării şi a bibliografiei utilizate.

Autorii garanteaza ca manuscrisul nu este si nu va mai fi publicat în nicio alta revista de circulatie internationala, în nicio alta limba, fara a solicita si obtine mai întât acordul detinatorului de copyright, ca drepturile unor terte parti nu sunt violate si ca editura nu poate fi trasa legal la raspundere în cazul unor cereri de compensare.

Autorii care doresc sa includa în manuscrisul înaintat spre publicare figuri sau pasaje de text deja publicate sunt solicitati sa obtina permisiunea din partea detinatorului de copyright si sa ataseze aceasta dovada de permisiune în momentul în care transmit lucrarea spre publicare. În cazul în care nu este atasata o astfel de dovada, se va porni de la premisa ca lucrarea sau parti din lucrare nu au mai fost publicate, iar în caz contrar responsabilitatea apartine în totalitate autorilor.

Procedura editoriala

În vederea publicarii unui articol în revista PRO LIGNO, va rugam sa transmiteti manuscrisul în format “.doc” (va rugam sa nu folositi formatul “.docx”), la adresa: campean@unitbv.ro, însotit de Formularul de Transfer al Drepturilor de Autor (disponibil doar în limba englrza). Acest transfer permite Editorului sa protejeze materialul publicat si nu îngradeste în niciun fel drepturile autorului asupra operei sale. Publicarea unui articolul în revista PRO LIGNO este conditionata de semnatura autorului corespondent pe acest formular.

In plus, autorii sunt solicitati sa transmita împreuna cu manuscrisul o Scrisoare de Intentie semnata de toti autorii, care:

  • sa confirme ca toti autorii sunt de acord cu transmiterea manuscrisului catre revista_PRO LIGNO;
  • sa confirme ca toti autorii sunt de acord cu publicarea cu acces deschis a articolului în cazul acceptarii sale;
  • sa confirme ca toti autorii sunt de acord cu publicarea datelor lor personale (nume, prenume, afiliere, adresa institutiei de afiliere si adresa Email de contact) ca parte a formatului articolului stiintific;
  • sa confirme ca acesta constituie o lucrare originala a autorilor;
  • sa descrie pe scurt caracterul de noutate al lucrarii.

Autorii vor fi anuntati cu promptitudine asupra înregistrarii lucrarii si vor primi un numar de identificare (ID), care va fi utilizat în toata corespondenta ulterioara. Daca nu primiti aceasta notificare în termen de 2 zile lucratoare, va rugam sa ne contactati din nou. Confirmarea înregistrarii nu echivaleaza cu acceptul spre publicare. Doar recenzia lucrarii prin procedura de peer-review va decide asupra acestui aspect. Durata de recenzare a lucrarilor este estimata la 4-6 saptamâni. Autorii vor primi rezultatul recenziei prin E-mail. În cazul unei decizii favorabile, editorul va va informa si asupra datei-limita de transmitere a lucrarii revizuite pentru a putea fi inclusa în numarul imediat urmator.

Taxa de publicare

PRO LIGNO nu percepe taxa de publicare.

Dovada de publicare

Dupa afisarea online, autorii primesc dovada de publicare sub forma unui fisier pdf multi-pagina, continând coperta, cuprinsul revistei si textul integral al articolului.

Toate serviciile PRO LIGNO sunt gratuite.

Toate propunerile de articole si corespondenta vor fi adresate catre:
Prof.dr.ing. Mihaela CAMPEAN, Redactor-sef
campean@unitbv.ro

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare 3 ianuarie 2023