ProLigno / ProLigno 2008 Numarul 2  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

OPTIMIZAREA DECIZIEI MANAGERIALE PRIN METODA RETETELOR LA FABRICAREA PLACILOR DE TIP MDF

Ivan CISMARU
Prof.dr.ing. - Universitatea "Transilvania" din Brasov - Facultatea de Industria Lemnului
Adresa: B-dul Eroilor nr. 29, 500036 Brasov, Romania
Tel.: +40 268 415315. Fax: +40 268 415315
E-mail: icismaru@unitbv.ro

Gheorghe Barbu BOBEICA
Drd.econ. - Directia Generala a Finantelor Publice Arges
Adresa: Stefanesti, Nr. 33, Judetul Arges, Romania
Tel./Fax: +40 248 266392

 

Rezumat:
Lucrarea are ca obiectiv prezentarea unei metode de analiza economica, referitoare la fabricarea placilor din fibre de lemn cu densitate medie - de tip MDF, prin care sa se poata orienta decizia manageriala astfel incat sa se optimizeze procesul de fabricatie. Se vizeaza in principal introducerea unor costuri cat mai mici cu materia prima si implicit obtinerea unui profit maxim, definit prin indicele de utilizare al masei lemnoase.
Metoda are in vedere optimizarea retetei de fabricatie, in functie de situatia din depozit a sortimentelor de material lemnos utilizate in fabricatia MDF, prin selectarea combinatiei procentuale celei mai avantajoase din punct de vedere al cheltuielilor cu materia prima.
Metoda propusa introduce ideea de dinamica decizionala in corelatie cu situatiile concrete din depozite, prin actualizarea permanenta a retetei de fabricatie precum si actualizarea graficului de aprovizionare cu materie prima.

Cuvinte cheie: optimizare manageriala, reteta de fabricatie, dinamica decizionala.

BIBLIOGRAFIE
BOBEICA, B. (2004). Metode de analiza, aplicate la produsele compozite pe baza de lemn, prin valorificarea lemnului de mici dimensiuni. Referat in cadrul programului de elaborare a tezei de doctorat. Universitatea "Transilvania" din Brasov.
BOBEICA, B. (2005). Analiza comparativa a productiei, consumului si comertului de produse compozite pe baza de lemn in contextul aderarii la U.E. In: Buletinul Conferintei Nationale "Cercetare-dezvoltare in domeniul lemnului", Bucuresti (Romania), iunie 2005, pp. 271-286.
BULARCA, M. (1996). Fabricarea placilor din aschii si fibre de lemn. Tehnologii moderne. Editura Tehnica, Bucuresti.
CISMARU, I. (2005). Proiectarea tehnologica in industria lemnului. Vol. I. Editura Universitatii "Transilvania", Brasov.
CISMARU, M. (2005). Fizica lemnului si a materialelor pe baza de lemn. Editura Universitatii "Transilvania", Brasov.
CURTU, I. (1994). Cercetari experimentale privind rezistenta unor compozite lignocelulozice. Simpozionul Academiei Militare, Bucuresti.
GAY, D. (1990). Materaux composites. Editura Hermes, Paris.
PLANCKETT, D. (1995). Composite processing: A Canadian Perspective. In: Proceedings of International IUFRO XX World Congress, Tampere (Finland), August 1995.


 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Iunie 2008