ProLigno / ProLigno 2008 Numarul 2  
     
 
 
   

 

 

 

 

 

 

 

Camelia BOIERIU, Dumitru LICA, Teofil MIHAILESCU

Tehnologia mobilei. Mobilier modulat din panouri compozite

APARUTA IN:
Editura Universitatii "Transilvania", Brasov, 2008
ISBN 978-973-598-120-4, 200 pg.


Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: cboieriu@unitbv.ro

 

Din gama variata de mobilier care se produce la ora actuala, cartea se opreste asupra unei categorii moderne, mobilierul modulat, realizat din panouri compozite (din lamele de foioase diverse, PAL furniruit si PAL melaminat). Pentru acest tip de mobilier se prezinta documentatia tehnica si tehnologica, pornindu-se de la prima faza, cea de proiectare, care cuprinde conceptia produsului, dimensionarea, intocmirea desenului de ansamblu si continuand cu stabilirea tehnologiilor necesare si proiectarea tehnologica.
Cartea este un ghid atat pentru studenti, cat si pentru producatorii de mobilier.

 
 

Gianni CANTARUTTI

1000 LEGNI (in limba italiana si engleza)

APARUTA IN:
Dindi Editore, Italy, 2007 1080 pg.

Pentru comenzi, va rugam contactati urmatoarea adresa: customerservice@dindieditore.com

 

"1000 Legni" este conceputa ca o colectie de specii lemnoase din toata lumea, cuprinzand mostre scanate direct de pe sectiuni originale. Gianni Cantarutti este un expert in domeniul lemnului, care a calatorit in cele mai indepartate colturi ale lumii si care a cuprins in aceasta carte de format mic, usor de utilizat, imagini a cca. 1300 de specii din xyloteca sa, din dorinta de a transmite emotiile pe care acest material natural le evoca.
Tiparita pe hartie ecologica, cartea clasifica speciile lemnoase in functie de eco-compatibilitatea lor, calitate si provenienta, cele trei criterii fiind evidentiate prin semne de culoare - rosu, galben si verde - care indica totodata si utilizarile posibile.
Aceasta carte originala, vivace si accesibila este dedicata specialistilor in domeniul lemnului, arhitectilor, ecologistilor, iubitorilor de carti elegante, precum si tuturor celor interesati de natura si mediu.

Comentariu de Elena Commessatti

 

 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 21 Iunie 2008