ProLigno / ProLigno 2009 Numarul 2  
     
 
 
   
 

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Motto:
"Numai cei care isi respecta inaintasii, vor binemerita de la urmasi."


Jubileul de 50 de ani de existenta a Facultatii de Industria Lemnului, din Universitatea "Transilvania" din Brasov, ne-a prilejuit ocazia de a reflecta la motto-ul de mai sus.

Organizarea festivitatilor ocazionate de Jubileu si a celei de a 7-a Conferinte Internationale "Wood Science and Engineering in the Third Millenium" - ICWSE 2009 in perioada 4-6 iunie 2009 ne-au convins ca partenerii nostri industriali si cei aproape 7000 de absolventi ai facultatii noastre pretuiesc si respecta ALMA MATER BRASOVENSIS.

Ne gandim, in primul rand, la cei 26 sponsori ai Fundatiei PRO LIGNO - principalul organizator al Jubileului - carora le adresam si pe aceasta cale, multumirile noastre si aleasa noastra consideratie.

De asemena, dorim sa evidentiem participarea masiva a fostilor studenti, promotii intregi din anii de inceput participand cu entuziasm la Jubileu.

Recunoasterea importantei si locului facultatii noastre in peisajul universitar national si in comunitatea brasoveana a fost reflectata si de participarea unor oficialitati de la cel mai inalt nivel: d-l prof.dr.ing. Gabriel POPESCU - Director General in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, d-l Ion GONTEA - Prefectul Judetului Brasov, d-l George SCRIPCARU - Primarul Municipiului Brasov, intregul Consiliu Academic al Universitatii "Transilvania" din Brasov.

Diploma de Excelenta acordata Facultatii de Industria Lemnului de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii semnata personal de catre Doamna Ministru Ecaterina ANDRONESCU reprezinta o confirmare a calitatii procesului de invatamant din facultatea noastra.

Mesajele de felicitare primite de la institutii similare din Europa: Universitatea din Hamburg, Universitatea de Resurse Naturale si Stiinte Aplicate din Viena, Universitatea Tehnica din Zvolen, sau organizatii internationale de prestigiu precum IUFRO, reflecta notorietatea si recunoasterea internationala a facultatii.

Nu putem sa-i uitam nici pe cei 80 de participanti la ICWSE-2009 din randul carora as remarca, evidentia si multumi pentru participare celor 37 de participanti straini, veniti din 15 tari ale lumii si care au creat aici, la Brasov, la inceput de iunie, un forum favorabil schimbului de idei si initierii unor proiecte comune viitoare. Cele 108 lucrari publicate in Buletinul Conferintei, cuprinzand nu mai putin de 802 pagini, reflecta nu numai cantitativ, dar si calitativ, interesul de care se bucura acest eveniment stiintific in randul specialistilor din intreaga lume.

Iata de ce, viitorii studenti si cadre didactice din facultate au motivatia de a continua bogata traditie didactica si de cercetare, iar noi, cei de azi, putem spera in viitorul acestei institutii !

VIVAT, CRESCAT, FLOREAT
FACULTATEA DE INDUSTRIA LEMNULUI DIN BRASOV


Prof.dr.ing. Gavril BUDAU
Decan si Director Executiv al Fundatiei PRO LIGNO
 

 
Pagina creata de Costel AGACHE. Intretinere pagina Luminita Brenci. Ultima actualizare, 15 Iulie 2009